Buderus

Warmtepompen:


Logatherm WSW196iT

BE Sanitair
BE Sanitair

De geothermische warmtepomp gebruikt de energie in de bodem voor verwarming en warmwaterproductie (bodem / water).

Technische informatie

• De beste energie-efficiëntie in zijn klasse (SCOP)
• Ingebouwde warmwatertank, die voldoet aan de dagelijkse behoeften van een gezin
• Modulatietechnologie voor geoptimaliseerd verbruik
• Stil in gebruik (maximaal 47dB)

Installatie

De logatherm WSW 196i realiseert bij nieuwbouw en renovatie een verminderd energieverbruik met respect voor het milieu. Ook bij de vervanging van een oud en versleten toestel blijven de kosten beperkt. Door het “ brine control management “ moet de bestaande boring of het captatienet niet uitgebreid te worden. Daardoor gebruikt de warmtepomp op een efficiënte manier de maximaal beschikbare energie van de bron.

Energiebesparing

Dankzij het hoge modulatiebereik haalt de warmtepomp de hoogste seizoensefficiëntie (SCOP) op de markt. Door het grote inverterbereik ( 4-12 kW ) werkt deze warmtepomp bij om het even welke buitentemperatuur op de meest efficiënte wijze.

Logatherm WPL…AR

BE Sanitair
BE Sanitair

De veelzijdige Logatherm WPL…AR monobloc i is geschikt voor alle één of kleine meergezinswoningen. Door zijn stille werking veroorzaakt de buitenunit geen overlast voor bewoners of buren. De meerkost van dit toestel is snel terugverdiend doordat er geen koeltechnieker nodig is voor de installatie van deze warmtepomp.

Technische informatie

 • Meest efficiënte en meest stille warmtepomp op de markt
 • Keuze uit vier verschillende varianten voor de binnenunit – twee varianten voor wandmontage en twee met geïntegreerde boiler
 • Met geïntegreerde internetinterface

Energiebesparing

Dit toestel zorgt voor de meest lage energiefactuur omdat het op een maximale manier gebruikt maakt van de energie uit de buitenlucht. De gepatenteerde invertertechnologie laat uw toestel nooit meer energie produceren dan nodig.

Handig: te bedienen vanop afstand

Met Buderus geniet u altijd van de meest geavanceerde technologie, ook op het vlak van besturing, bediening en controle. De Logatherm WPL…AR warmtepompen zijn dankzij het betrouwbare Buderus Logamatic EMS plusregelsysteem standaard met een internetaansluiting uitgerust. U kunt uw systeem dus volledig via uw smartphone of tablet bedienen.

Snelle installatie zonder koeltechnieker of jaarlijkse lekdichtheidscontrole
De Logatherm WPL…AR is een monobloc warmtepomp. De warmtepomp staat buiten en de hydraulische unit binnen. Condensor en verdamper bevinden zich in één toestel: een handige all-in-one oplossing. Buderus ontwikkelde het koelgedeelte als ‘black box’ zodat er voor de verbinding tussen de binnen- en buitenunit geen koeltechnieker nodig is. Dat bespaart u tijd en kosten bij de installatie. Omdat de toestellen over een hermetisch gesloten koelcircuit beschikken, met minder dan 8 kg koelmiddel, is er geen jaarlijkse lekdichtheidscontrole nodig.

Logatherm WPLS.2 RE /RB

BE Sanitair
BE Sanitair

Een lucht/water warmtepomp voor verwarming en warm water in één- en kleine meergezinswoningen.

Technische informatie

• Verwarming en warm water met gratis hernieuwbare energie
• Mono-energetische versie (RE) met ingebouwde elektrische weerstand
• De bivalente versie (RB) kan gecombineerd worden met een gas- of olieketel met een vermogen tot 25 kW

Installatie

Of u nu een nieuwe woning bouwt, uw bestaande verwarmingsinstallatie beter uitrust of uw conventionele verwarmingsketel met een warmtepomp wilt uitbreiden: de Logatherm WPLS.2 van Buderus is geschikt voor alle één- en kleine meergezinswoningen.

Energiebesparing

Met de lucht/water warmtepomp gebruikt u hernieuwbare energie voor uw verwarmings- en warmwatercomfort. Lucht is een onuitputtelijke energiebron. Met de Logatherm WPLS.2 van Buderus wordt de hernieuwbare energie op een efficiënte manier aan de lucht onttrokken en in warmte omgezet.

Connectiviteit

De Logatherm WPLS.2 warmtepomp is heel efficiënt in combinatie met het Logamatic HMC 300 regelsysteem. De warmtepomp kan zelfs met het internet verbonden worden door hem extra uit te rusten met de Logamatic web KM200. U kunt uw verwarmingssysteem dan online bedienen en regelen, waar u zich ook bevindt.

Compatibiliteit

Indien nodig kunt u de Logatherm WPLS.2 met een stookolie- of gasketel combineren of uitbreiden met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Of u nu de kracht van de zon in uw systeem wilt integreren of toch liever voor lucht, water of aarde als energiebron kiest: met Buderus hebt u alles in huis voor uw hernieuwbaar verwarmingscomfort.

Logatherm WPT

BE Sanitair

De warmtepomp voor sanitair water haalt erg efficiënt warmte uit de binnen- of buitenlucht.
Technische informatie

 • Ideaal voor de opwarming van sanitair water door middel van de omgevingslucht
 • COP van 2,8 bij een luchttemperatuur van 7°C (volgens EN 16147)
 • Afhankelijk van het model, gebruik van de binnen- of buitenlucht

Energiebesparing

Voor elke eenheid elektriciteit kunt u met de Logatherm WPT warmtepomp voor sanitair water tot vier eenheden energie uit de natuur halen en tot 75% van het sanitair water gratis opwarmen. Dat doet de energiekosten aanzienlijk dalen.

Milieu

De Logatherm WPT warmtepomp voor sanitair water gebruikt afhankelijk van het model binnen- of buitenlucht om warmte op te wekken. U kunt het systeem nog milieuvriendelijker maken, door het te combineren met hernieuwbare energiebronnen zoals een fotovoltaïsche installatie.

Connectiviteit

De Logatherm WPT beschikt over een uiterst gebruiksvriendelijke regeling met oplichtend display voor de aanduiding van de warmwatertemperatuur. In het intuïtieve menu hebt u de keuze uit tal van werkingsmodi die het gebruikscomfort verhogen.

Compatibiliteit

U kunt de Logatherm WPT warmtepomp voor sanitair water ook onafhankelijk van het bestaande verwarmingssysteem of in combinatie met een zonne-energiesysteem gebruiken. Het eigen gebruik van elektriciteit wordt geoptimaliseerd door de pomp te koppelen aan een fotovoltaïsche installatie.

Logatherm WPTS

BE Sanitair

De split warmtepompboiler is ideaal om elektrische boilers te vervangen

Technische informatie

 • Het warmtepompgedeelte staat buiten zodat koude lucht en lawaai buiten blijven
 • Diameter van slechts 510 mm voor de muurmodellen en 580 mm voor het vloermodel
 • Maximumtemperatuur van 70°C, de beste prestatie in zijn klasse

Installatie

De Logatherm WPTS warmtepomp (buitenunit) kan op de grond of tegen de muur gemonteerd worden. Het systeem is ideaal om op een eenvoudige wijze een bestaande elektrische boiler te vervangen door een hernieuwbare oplossing, dankzij de gelijkaardige afmetingen.

Energiebesparing

Een handige manier om de efficiëntie van warmtepompen te vergelijken is de COP (Coefficient of Performance). Dit is de verhouding tussen het opgenomen vermogen (elektriciteitsverbruik) en het geleverde vermogen (geproduceerde warmte). De Logatherm WPTS heeft een COP van 2,98 (300 l) bij 7°C buitentemperatuur (volgens EN 16147).

Logatherm WSW186

Logatherm WSW186

De Logatherm WSW186 van Buderus is de meest efficiënte geothermische warmtepomp in België. Naast zijn uitzonderlijke prestaties is dit toestel ook het stilste model op de markt. Dit maakt het een perfect hernieuwbaar verwarmingssysteem voor nieuwbouwwoningen.

 • Modulerende geothermische warmtepomp
 • Klasse voor seizoensafhankelijk verwarmingsrendement: A+++
 • Ideaal bij nieuwbouw of als vervanging van een oud model
 • Stilste op de markt: 30 dB(A)

Een ecologisch verwarmingssysteem.

Bent u op zoek naar een ecologisch en zuinig verwarmingssysteem? Dan is de Logatherm WSW186 geothermische waterwarmtepomp ideaal.

Dit komt omdat ze gebruik maakt van de natuurlijke energie die diep in de ondergrond is opgeslagen via een netwerk van collectoren in de bodem. De bodem, die het hele jaar door een betrekkelijk constante temperatuur behoudt, vormt een onuitputtelijk reservoir van warmte. Dit vermindert uw koolstofvoetafdruk terwijl uw verbruik wordt geoptimaliseerd.

Prestaties van de bovenste plank.

De nieuwe Logatherm WSW186 maakt op alle vlakken gebruik van de nieuwste technologie. Een gepatenteerde Inverter in combinatie met 2 modulerende circulatiepompen, die ervoor zorgen dat alleen de benodigde energie uit de grond wordt gepompt en optimaal aan het verwarmingssysteem wordt doorgegeven.

Hierdoor is deze warmtepomp voorzien van het energielabel A+++, volgens de norm EN 14825. Dit label onderstreept het potentieel van dit toestel om het verbruik te beperken, teneinde een minimum aan energie te verbruiken. Bovendien heeft deze warmtepomp een SCOP van 5,55 (Seasonal Coefficient of Performance). Dit maakt ze tot de meest energie-efficiënte grond/water-warmtepomp op de markt.

Efficiënt en stil.

Prestaties zonder afbreuk te doen aan comfort. Dankzij de geavanceerde technologie en de verbeterde isolatie, produceert deze geothermische warmtepomp amper 30 decibel aan geluidsdruk. Ter vergelijking: een stille straat produceert ’s nachts meer dan 60 dB(A) en een gemiddelde koelkast produceert ongeveer 35 dB(A).

Ideaal voor nieuwbouw.

Dankzij het A+++ energielabel voor verwarming voldoet deze warmtepomp perfect aan de EPB-eisen die momenteel van toepassing zijn voor nieuwbouw. De verkoopwaarde van uw huis zal daardoor alleen maar stijgen. Het verticale boornetcaptatienet, dat onder de woning of in de tuin kan worden geïnstalleerd, beperkt de voor de installatie benodigde ruimte tot een minimum. Zoals alle warmtepompen werkt ze het best in combinatie met een vloerverwarmingssysteem. Bovendien kan het intelligente regelsysteem tot 4 verwarmingscircuits voeden. Voor een temperatuur op maat in de verschillende delen van het huis. Voor grotere huizen of villa’s kan een externe boiler, zoals de Logalux SH300 van 300 liter, worden toegevoegd om in de behoefte van warm water te voorzien.

Een state-of-the-art vervanging.

De Logatherm WSW186 is ontworpen om een oude grond/water-warmtepomp gemakkelijk te vervangen. Dankzij het geïntegreerde en gepatenteerde Inverter-modulatietechnologie broncontrolesysteem wordt het bestaande ondergrondse leidingnet niet overbelast. Dit minimaliseert de kosten van vervanging. Er moeten dus in de meeste gevallen geen nieuwe grondboringen gedaan worden om voldoende energie uit de grond te kunnen halen.

Bovendien heeft ze een aanvoertemperatuur van 71°C. Hierdoor kan ze efficiënt werken met overgedimensioneerde radiatoren, waardoor een gebrek aan comfort in de winter wordt vermeden. De radiatoren hoeven bijgevolg niet vervangen te worden door vloerverwarming.

Verwarming in de winter, koeling in de zomer.

In België wordt het steeds belangrijker om in de zomer over koele kamers te beschikken. Dankzij het passieve koelstation* kan de Logatherm WSW186 ook ruimtes koelen in combinatie met vloer- of wandverwarming, op een zeer zuinige manier. Hiervoor is echter een diep boorgat nodig. *Module beschikbaar eind 2021.

Temperatuur op maat.

Het in de unit geïntegreerde Logamatic BC400 touch control systeem past automatisch het vermogen van het verwarmingssysteem aan de werkelijke vraag aan. Dit touchscreen biedt eenvoudige en ergonomische toegang tot alle parameters van het toestel. Bovendien kunt u, om de bediening te vergemakkelijken, een Logamatic RC100(H) thermostaat plaatsen om de temperatuur vanuit de woonkamer te regelen. U kunt uw systeem ook op afstand bedienen via uw smartphone met de MyBuderus-applicatie. Hiervoor moet u de optionele MX300-module integreren.

Een zwembad warmtepomp.

Naast zijn prestaties op het gebied van warmwaterproductie en verwarming, kunt u met de Logatherm WSW186 ook uw zwembad verwarmen in de zomer. Dit is mogelijk door de MP100 module te integreren. Hierdoor kan een extra zwembadverwarmingskring worden toegevoegd. Met deze module kunt u het verbruik van de geothermische warmtepomp verdelen tussen de productie van warm water voor de douches en de verwarming van het zwembad. En op net dezelfde eenvoudige en snelle manier kan u via de SM100 – of SM200 module een Solarinstallatie toevoegen aan het geheel.

5 jaar garantie op uw warmtepomp.

Als verwarmingsexpert bieden wij enkel kwaliteitsproducten aan. Zo is onze Logatherm WSW186 getest onder de meest extreme omstandigheden om u betrouwbare en uitzonderlijke prestaties te garanderen.

Buderus is zo overtuigd van de kwaliteit van zijn producten dat u kan zonder meerkost kan genieten van 3 jaar extra garantie, bovenop de wettelijke garantie van 2 jaar. Buderus biedt u dus in totaal 5 jaar garantie.

Zonneboilers:


Logasol SKN

BE Sanitair

Deze vlakke collector is ideaal voor de productie van warm water en verwarmingsondersteuning.

Technische informatie

 • Robuuste vlakke collector
 • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding
 • Hoge energieopbrengst
 • Tal van montagemogelijkheden

Installatie

De Logasol SKN 4.0 panelen kunnen geïntegreerd worden in het dak of gemonteerd worden op een dak, een plat dak of een gevel zodat ze perfect bij elk gebouw passen. Met een gewicht van nauwelijks 40 kg zijn de panelen makkelijk door twee personen te hanteren. Bovendien vergemakkelijken de geïntegreerde handgrepen het transport.

Energiebesparing

De collectoropbrengst van 525 kWh/m²a* wordt met de Logasol SKN 4.0-vlakcollector ver overtroffen, de ingestraalde zonne-energie wordt efficiënt omgezet voor een maximale energieopbrengst. *In overeenstemming met de DIN 4757-norm, deel 3 en 4, bij een dagelijks verbruik van 200 l en een vaste dekking van 40% in Würzburg, Duitsland.

Design

De Logasol SKN 4.0 vlakcollector is synoniem voor moderne technologie met een mooi design. Hij is uitgerust met hoogwaardig, licht gestructureerd Solar-veiligheidsglas van 3,2 mm met tot 92 % lichtdoorlaatbaarheid.

Compatibiliteit

Door het gebruik van een aangepaste Buderus systeemtechniek met componenten met een hoog rendement kan voor de verwarmingsondersteuning en de verwarming van sanitair water op zonne-energie een maximale efficiëntie bereikt worden.

Logasol SKR

BE Sanitair

De vacuümbuiscollector met CPC-spiegels levert verwarmingsondersteuning en sanitair warm water.

Technische informatie

 • Deze vacuümbuiscollector is ideaal voor verwarmingsondersteuning
 • Perfect voor daken die niet volledig zuidgericht zijn
 • De CPC-technologie zorgt voor een maximaal energierendement

Energiebesparing

De Logasol SKR is met de CPC-technologie (Compound Parabolic Concentrator) uitgerust: dit is een spiegel die de zonnestralen uit alle richtingen naar de buizen leidt voor bijvoorbeeld een maximaal energierendement.

Milieu

Bij de ontwikkeling van de Logasol SKR werden de vereisten van de BAFA vervuld. Dankzij de vacuümbuizen uit hoogwaardig borosilicaatglas en de optimale opstelling richting de zon worden alle zonnestralen zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Design

De Logasol SKR heeft een slank design en is beschikbaar als volledig voorgemonteerde module met 6 of 12 vacuümbuizen. De collector wordt slechts aan één zijde op de verbindingsbuizen aangesloten (links of rechts, naar keuze), wat de installatie een extra elegante toets geeft. De Logasol SKR is geschikt voor dak-, platdak- en gevelmontage.

Compatibiliteit

Dankzij de aangepaste Buderus systeemtechniek kan voor de verwarmingsondersteuning en de verwarming van sanitair water op zonne-energie samen met de Logasol SKR vacuümbuiscollectoren een maximale efficiëntie bereikt worden.

Logalux SMS

BE Sanitair

De zonneboiler is standaard voorzien van een geïntegreerd zonnestation voor een snelle installatie.

Technische informatie

 • Met geïntegreerd zonnestation
 • Types SMS290/5 E(W) SM100 en SMS400/5 E(W) SM100 zijn uitgerust met een hoogrendementspomp
 • Corrosiebescherming door beproefd Buderus thermoglazuur DUOCLEAN plus en ingebouwde magnesiumanode

Installatie

Het geïntegreerde zonnestation en de solarzijdige klemkoppelingen resulteren in tijdswinst bij de installatie. Ook de in de hoogte verstelbare stelpoten zorgen ervoor dat het systeem gemakkelijk te installeren is.

Energiebesparing

De Logalux SMS van Buderus is voorzien van maar liefst 50 mm warmte-isolatie uit PU/EPS hardschuim om warmteverliezen tot een minimum te beperken. Zo bespaart u met deze zonneboiler nog meer energie.

Innovatie

De Logalux SMS zonneboiler is dankzij het DUOCLEAN plus thermoglazuur en de ingebouwde magnesiumanode beschermd tegen corrosie. Dankzij deze gepatenteerde Buderus technologie zult u vele jaren van uitzonderlijk comfort kunnen genieten.

Afmetingen

Het Buderus boilergamma biedt hoogwaardige oplossingen voor elke situatie. De robuuste en efficiënte Logalux SMS biedt optimaal sanitair comfort op maat van uw behoefen met 2 versies: 290 en 380 liter water. U hebt de keuze uit een blauwe, witte of zilverkleurige uitvoering om de boiler op uw interieur af te stemmen.

Gratis advies

Wij zijn gespecialiseerd in hernieuwbare energie zoals warmtepompen, airco, ventilatie, vloerverwarming, zonnepanelen en zonneboilers.

Wilt u graag meer weten omtrent de mogelijkheden, kostprijs en terugverdientijd? Contacteer ons dan vrijblijvend.


Ja, ik wil graag advies

Waarom kiezen voor

BE SANITAIR?

OPVOLGING DOOR ZAAKVOERDER

OPGELEID PERSONEEL

PERSOONLIJKE AANPAK

Wil u snel een antwoord op uw vraag? Vul ons contactformulier in en wij contacteren u zo snel mogelijk met een passend antwoord.

Telefoon

Adres

Zavelheide 7B
2200 Herentals